Popradské pivo Kamzík získalo v Bruseli striebornú medailu

08.07.2005 Poprad

Poprad 8. júla (TASR) - Najpredávanejšie popradské pivo Kamzík získalo v Bruseli striebornú medailu v kategórii pív plzenského typu. Obchodný riaditeľ pivova...
Poprad 8. júla (TASR) - Najpredávanejšie popradské pivo Kamzík získalo v Bruseli striebornú medailu v kategórii pív plzenského typu. Obchodný riaditeľ pivovaru Pilsberg, s. r. o. , Poprad Rastislav Haščák na dnešnej tlačovej besede informoval, že ocenenie získali od medzinárodného inštitútu pre kvalitu Monde Selection, ktorý organizuje prestížnu súťaž od roku 1961.

Jej účelom je vytvoriť medzinárodné označenia, ktoré majú byť pre spotrebiteľa jasným signálom, že kupuje výrobky svetovej kvality. \"V kategórii pív bolo prihlásených vyše 300 značiek z 220 pivovarov. Nezávislá odborná porota skúmala vybrané parametre podľa typu a charakteru piva. Dôležité boli laboratórne testy, \" spresnil pravidlá Haščák. Pre TASR doplnil, že do výberu sa prihlásili Popradčania po prvýkrát. Po úspechu piva Kamzík si v budúcom roku trúfajú \"zabodovať\" aj s ďalšími značkami popradského piva.
Pivovar Pilsberg, ktorý zamestnáva v súčasnosti spolu so sezónnymi pracovníkmi vyše 100 ľudí, vyrába 11 druhov piva a sortiment dopå ňajú aj nealkoholické nápoje. Z pripravovaných noviniek obchodný riaditeľ spomenul sýtené nealkoholické nápoje, ktoré sa koncom júla dostanú k malospotrebiteľom v PET fľašiach v pol- a dvojlitrovom balení. V polovici leta chcú uviesť na trh aj nealkoholické pivo.
Na otázku TASR o výsledkoch hospodárenia za prvý polrok 2005 obchodný riaditeľ odpovedal, že podľa predbežných údajov sa pivovar pohybuje \"v čiernych číslach\". Znamená to, že sa mu darí plniť plánované úlohy. Spresnil, že cieľom spoločnosti s novým vedením je dosiahnuť v roku 2005 minimálne rovnaký objem predaja ako vlani, kedy realizovali 100 000 hektolitrov piva. Haščák predpokladá, že zámer sa im podarí splniť, keďže sa úspešne etablovali okrem širšieho regiónu Spiša aj na juhu Slovenska a tiež v Maďarsku a Poľsku. Objem predaja popradského piva v susednom Poľsku má stúpajúcu tendenciu.
 

Vyberte región

mark